Beste wensen voor 2019!

In deze week van borrels en kerstpakketten en net voordat de meesten van ons twee weken lang het werk achter zich laten om bij te komen, te reflecteren, te eten, top 2000 lijstjes af te luisteren, wat extra te sporten (of uit te slapen), er met het gezin erop uit te trekken, nog 1 update.

Dank iedereen in mijn netwerk – online op sites als Linkedin, Facebook, Quora en offline op de werkvloer – dank voor wederom een prachtig jaar vol mooie gesprekken, uitbundig plezier, inspirerende ideeën en uitdagende momenten. Dank ook voor alle werkzaamheden die helemaal niet zo flashy en linkedin-waardig waren en eigenlijk best wel saai en eindeloos soms – de stroom aan AVG verwerkingsovereenkomsten die gecheckt moesten worden om maar iets te noemen – maar die op de een of andere vreemde manier toch boeide…. 

Dank aan de mooie club met mensen van team Vergunningen van de gemeente Tiel, die in alle bescheidenheid aantonen dat zelfstandige teams de toekomst hebben en die aan dienstverlening invulling weten te geven door weliswaar vlot en duidelijk te zijn over de mogelijkheden (ook als die er niet zijn), maar altijd behulpzaam en menselijk blijven in een bureaucratische omgeving. 

Boer Albert bleek uiteindelijk gewoon de Zaanse grootgrutter aan de overkant van het gebouw te zijn.

Dank aan de mensen bij de Omgevingsdienst. Bijzonder hoeveel impact je als kleine groep kunt hebben als je intensief en kritisch maar constructief samenwerkt. Impact die we zeker hadden in de aanpak van permanente bewoning van recreatiewoningen op de Veluwe. Dank ook voor het (oogluikend) toestaan van mijn nudge*-experimenten, waarbij de tweewekelijkse Fruit-Fika’s** in de smaak  viel (en andersom zorgde voor veel goodwill!). Mensen bleven maar naar de herkomst van dat ‘sappige, heerlijke, echte fruit’ vragen, waarbij ik slechts verwees naar Boer Albert. Die bleek uiteindelijk – zo moest ik toegeven na enig aandringen – gewoon de Zaanse grootgrutter aan de overkant van het gebouw te zijn.  Het liet maar eens zien wat verpakking en suggestie kan doen.

Last but not least ben ik dankbaar voor de mogelijkheid om ’s morgen en ’s avonds door de prachtige landschappen van de Veluwe te fietsen. Bovenstaande foto is daar een voorbeeld van. Ik kan iedereen op een afstand van minder dan 30km van zijn of haar werk aanraden in het nieuwe jaar een (electrische) fiets te kopen en hetzelfde te doen. 

Een gelukkig en succesvol 2019 allemaal!

* Nudging is het efficiënt en goedkoop beïnvloeden van het keuzegedrag van mensen, het geven van een duwtje (Eng. ‘nudge’) in de ‘goede’ richting. 

**Een ontspanningsmoment op de werkvloer, ondersteund door een fruitmand waarbij bestuurlijke informatie wordt uitgewisseld in een informele sfeer. 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com